Smartembed:

Finner ingen URL

Annonsørinnhold fra

Guitar accessory, Font

– Hos Skogholt har de utvalget, servicen og dyktige ansatte

Familiebedriften Skogholt startet med hansker for 70 år siden. Nå setter jubilanten omsetningsrekord og er ledende på yrkesklær og verneutstyr i Drammensregionen. Her skal kundene finne alt de trenger.

Dørene åpner kl. 07 om morgenen. Ved årets første snøfall blir det gjerne kø minutter før åpningstid og hastverk med å skaffe seg en varm arbeidsjakke eller vintersko. Skogholt har blitt et knutepunkt for bedrifter som er avhengig av solid arbeids- og vernetøy i Drammensregionen.

– Skogholt har et stort utvalg og dyktige ansatte. Her får du hjelpen du trenger og litt til. Vi har handlet her i 20 år og er kjempefornøyde, sier Brynjar Alfer der han står i butikklokalene til Skogholt Hanskefabrikk i Syretåretårnet 20 på Gulskogen.

Han jobber hos faghandelen Arne Skarra AS, som er spesialist på peiser og ovner. Med mange monteringsjobber i Drammen og omegn, er riktig bekledning viktig for å få en god arbeidsdag.

Trenger din bedrift arbeidstøy?

Brynjar Alfer blir tatt godt imot av Heidi Skogholt (t.v), som er selger, og sammen skal de finne bukser, jakke og sko, slik at Brynjar er klar for en ny sesong. Her sammen med styreformann Hilde Skogholt.

– Det er så hyggelig å komme hit. Jeg tar en kopp kaffe mens jeg venter på profilering av arbeidstøyet. Da rekker jeg også å snakke litt shit. Jeg har jo blitt godt kjent med de som jobber her gjennom årene, sier han med et smil.

Hilde Skogholt, styreformann, smiler tilbake. Det er godt å få tilbakemelding på noe de jobber hardt for hver dag; at her kan kundene komme innom og få den hjelpen de trenger.

De siste 10 årene har bedriften hatt en formidabel vekst. I 2021 runder de en omsetning på 60 millioner, som er rekord.

– Vi har et mål om å nå 100 millioner i omsetning. Og det skal vi få til, sier Hilde, som er tredje generasjon hos Skogholt og medeier. Dette er en familiebedrift i ordets rette forstand. Hilde deler arbeidsplass med ektemann, bror, svigerinne og svigersønn

– Det blir mye snakk om jobb rundt middagsbordet, men slik har det alltid vært for oss, sier Hilde og ler.

Selv har Hilde hatt hele sin yrkeskarriere hos Skogholt. Det var besteforeldrene hennes som startet Skogholt Hanskefabrikk, og i dag er hun og broren Håvard eiere, sammen med TESS.

Historien om hansker

Det er hansker det hele startet med for 70 år siden. Hans Antony Skogholt og kona Ingeborg Skogholt, Hilde og Håvards besteforeldre, startet opp bedriften Skogholt Hanskefabrikk i 1951 i Åslyveien på Åssiden i Drammen. Her produserte de lærvotter for salg til butikker og bedrifter, og senere kom hansker med tre og fem fingre.

I 1957 flyttet fabrikken til Olaf Berges vei, og i 1987 flyttet Skogholt Hanskefabrikk AS til Syretårnet på Gulskogen, hvor bedriften fortsatt holder til i dag.
I 1960 ble de grossister på hansker, og i 1979 startet de egenimport av plasthansker til blant annet fiskeindustrien på Mørekysten og Nord-Norge. Egenimport av vernesko kom i gang i 1977.

Skogholt drev nå ikke kun med hansker lenger og navnet Skogholt Yrkesbekledning ble etter hvert navnet. Det var behov for større plass og i 2006 ble det bygget nytt lager, samt at butikken ble utvidet slik at de i dag har ca. 2000 kvm butikk og lager.

Familiebedriften som ble stor

Hilde minnes godt at hun som liten så damene sitte rundt bord å sy hansker i et sidebygg i boligen til besteforeldrene.

– Det var litt som Fredriksson fabrikk på TV, men sånn var det den gangen. Da jeg besøkte bestemor og bestefar som liten, lekte jeg i kjelleren der lageret var. Den var fylt av bokser med hansker som jeg lagde hytte av, forteller hun.

Hilde Skogholt har vokst opp med hansker rundt seg, begynte å jobbe i familiebedriften rett fra skolen og har, sammen med familien, bygget opp Skogholt til å bli en av de største aktørene innenfor arbeidstøy og verneutstyr i Drammensregionen.

– Det er vel ikke en arbeidsoppgave jeg ikke har hatt her, men her er alle litt poteter og kan steppe inn der det trengs. Det er derfor vi lykkes.

Hilde Skogholt, styreformann, er stolt av de kan være totalleverandør for sine kunder. De har blant annet et stort utvalg av vernesko og joggesko.

"

Etter 70 år i Drammen vet folk som trenger arbeidstøy hvor vi er.

Hilde Skogholt, styreformann

ALT DU TRENGER: Skogholt har et stort utvalg av kjente merkevarer.

Alt du trenger av arbeids - og vernetøy

Alt på ett sted

På Gulskogen har bedriften 2000 kvm med butikk og lager, som til enhver tid har varer tilgjengelig for håndverkere, industriarbeidere og andre som trenger arbeidsklær og verktøy i det daglige.

Skogholt har både butikk, kontorer, lager og eget rom for profilering av tøy i. De leverer alt av arbeids- og vernetøy og verktøy, og er forhandler av flere kjente varemerker som Blåkläder, Helly Hansen, Snickers, Jobman, Portwest, Fristds, Heckel Securite, Uvex, Sievi, New Wave, 3M, og Peltor. I tillegg er de store på profilering og verktøy, slik at kundene får alt de trenger - på ett sted.

– Etter 70 år i Drammen vet jo folk som trenger arbeidstøy hvor vi er. Det er enkelt å komme til oss - om det er fra Modum, Eikerbygdene eller Lier. Og når de kommer hit, skal de finne alt de trenger - utstyr fra topp til tå. Og om vi ikke har det de trenger, så skaffer vi det, forteller Hilde.

STORE PÅ VERKTØY: Siden 2013 har de spesialisert seg på proff-verktøy og har en egen dedikert selger på dette, som leverer på dagen der det trengs.

UMIDDELBAR LEVERING: Et stort lager gjør at du ofte får det du trenger med én gang. Det sparer kundene for masse tid.

PROFILERING: Skogholt profilerer alt av tøy og utstyr, samt at de kan sette logo på det meste av artikler som hører til en bedrift.


  • Er forhandler av arbeids - og vernetøy, sko og verktøy.
  • Tilbyr profilering av alle varer.
  • Adresse: Syretårnet 20, 3048 Drammen


faktaboks

Skogholt Hanskefabrikk AS

Som hånd i Skogholt-hanske

I lokalene er flere vegger dekket av fargerike hansker til ulikt bruk, men det er én hanske de er ekstra stolte av. Deres egen Skogholt-hanske har blitt et eget begrep i fiskeindustrien.

– Dette er en modell vi har utviklet over mange år sammen med næringen. Fiskere langs hele Kyst-Norge kjenner godt den grønne hansken med den sorte mansjetten - en kvalitetshanske med godt grep, riktig granulering og og en stiv mansjett som beskytter regntøyet. Den har også påsveisede PVC-mansjetter som holder vannet unna, sier Jo Arne Skinstad, daglig leder og Hildes ektemann.

Han er ansvarlig for engros-virksomheten, i hovedsak hansker, men også regntøy, gummistøvler og verneutstyr.

– Vi jobber med hansker for ulike bransjer - til alt fra krabbefiskere til ulike typer industriarbeid, for å nevne noen, forteller Jo Arne. Skogholt satser tungt på videreutvikling av nye produkter innenfor ulike næringer, i tett samarbeid med bedriftene som trenger dem.

–Vi er stolte av at våre hansker har blitt så etablert i markedet. Skogholt Hanskefabrikk er vår identitet, og det er det viktig at vi tar vare på, supplerer Hilde.

I dag er de en av landets ledende importører av hansker, sko og annet personlig verneutstyr og videreselger til hele landet. Slik bidrar de til vekst hos lokale bedrifter i Norge.

HANSKEEKSPERTER: Ekteparet Jo Arne Skinstad og Hilde Skogholt er stolte av den kjente Skogholt-hansken, som er foretrukket av mange i fiskenæringen.

Suksessfaktor

I butikken er det hektisk aktivitet en helt vanlig onsdag. Ansatte i ulike bedrifter fra Sigdal til Lier kommer innom for å finne klær og utstyr, noen venter på profilering og benytter sjansen til å slå av en prat med selgerne. Kaffemaskinen på hjørnet durer jevnt og trutt.

– Jeg stortrives her. Det er det ingen tvil om, sier Geir Arne Mediå, i det han gjør plass til sesongens varer. Han jobber som avdelingsleder og har vært hos Skogholt siden 2008.

– Det jeg liker aller best er de varierte arbeidsdagene og at det skjer mye spontant. Det er en fin og sammensveiset gjeng som jobber her. Vi er opptatt av at alle kundene som kommer inn hit skal gå fornøyd ut av døra. Alle skal bli sett. Og vi har så mange hyggelige kunder, sier han.

Geir Arne jobber med innkjøp og har en nese for nye produkter.

– Vi får være pilot for flere leverandører. Det vil si at nye produkter kommer til vår butikk først, og at man finner siste nytt hos oss. Leverandørene har tillit til oss og det setter vi pris på, forteller han.

STORTRIVES: Geir Arne Mediå har jobbet hos Skogholt siden 2008.

Og ledelsen hos Skogholt er klinkende klare. Suksessfaktoren hos Skogholt er de ansatte.
Totalt jobber det 18 dyktige ansatte i bedriften som kjenner kundene, yter service og bidrar til vekst.  
– Vi hadde ikke greid dette uten dem. De ansatte er de viktigste brikkene i denne bedriften, som møter våre kunder og sørger for at de har tillit til oss. Hos oss lar vi de ansatte få mer frihet til å bidra og gjøre beslutninger selv. Ved å gi den tilliten, så ser vi at de får mer eierskap til det vi driver med. De ansatte gjør rett og slett en fantastisk jobb, sier Hilde og legger til med et smil:

– Også blir det mindre jobb på meg når folk er så flinke.

Trenger din bedrift arbeidstøy og -utstyr?

Nye satsninger

Suksess fører også til vekst. Lokalene i Syretårnet ble utvidet sist i 2006 med nytt lager og større butikk, men i takt med at de blir større, merker de at det igjen kniper på plassen.

– Vi ser på flere muligheter for å fortsette veksten vår. I år har vi blant annet fått på plass nye nettsider og blitt enda mer digitalisert, forteller Hilde.

Nylig inngikk de et samarbeid med Svelvik produkter, en lokal attføringsbedrift, om en nettside for privatpersoner. Det blir et eget lager i Svelvik, der de skal sende ut varer på bestilling.

– Dette er et spennende prosjekt. Ikke minst, så bidrar vi til lokalsamfunnet ved å skape arbeidsplasser. Nettbutikken skal være på plass tidlig i 2022 og romme utvalgte produkter, som passer til deg som skal jobbe i hagen eller trenger arbeidsklær til eget bruk. Dette prosjektet gleder vi oss til, forteller hun.

Men uansett hva fremtiden bringer, skal de være tro til egen filosofi:

– Vi satser på et konsept der kundene skal få en totalopplevelse. De skal finne det de trenger og det de vil ha. Så enkelt er det, understreker Hilde med et smil i det Brynjar fra Arne Skarra AS går ut døra med sine nye arbeidsklær.

– De er så smidige her. Servicen og utvalget gjør at vi alltid kommer tilbake hit, sier han.